Biografi

Fra skøytebane til skøytekøntri

Melkesyra er en ideell organisasjon hvis formål er å forsvare skøytesportens ære gjennom musikalsk kunstnerisk kreativ utfoldelse, i form av låtskriving og fremføring av disse kunstverk som misjon, og omvende skøytehedninger til ekte troende hurtigløpstilhengere.
Melkesyra's sjel ble født i forbindelse med åpningen av Arendal og Omegn Kunstisbane i Arendal for omtrent 11 år siden. Da det ikke fantes annen passende underholdning og oppdrive i universet, ble konseptet født ved keisersnitt i 2006. Reglementet påbyr at alle tekster skal handle om skøyteløp, uansett kvalitet.

Siden dette, har det ikke vært et eneste offisielt skøyte-arrangement i Norge uten at Melkesyra har opptrådt, eller i alle fall vært påtenkt. Legenden sier også at deler av bandet ble observert syngende og spillende på EM i Vikingskipet i 2006. Ved flere anledninger har Melkesyra opptrådt på skøyte-NM, og også på VM i Heerenveen. Responsen de fikk på disse arrangementene, og verdens store underskudd på skøytekøntri-band, formelig tvang fram albumutgivelsene "Hurtigløpskøntri" og "Melkesyra Går Allround". Disse cd'ne spredte seg som svartedauen i skøytemiljøet, og etterhvert oppdaget også folk flest bandet på godt og vondt. 

Melkesyra består som oftest av:

  • Arne Henry Kristiansen (skøyteløper og eks veteran-verdensrekordholder på 5000m) 500m pers: 42.4 - akkustisk gitar, vokal og kor.
  • Inge Ellingsen, 500m pers: 1.07.0 med fall - bassgitar, trekkspill og kor
  • Bård Torstensen, 500m pers: 50.2 - el-gitar, kor og vokal
  • Tarjei Tverråen, 500m pers: 36.6 - sprintbanjo, vokal, munnspill, gitar og kor
  • Svein Tore Olsen (antagelig kommende skøyteløper) - Trommer og kor

Melkesyra's wildcard-musiker:

Rasmus Solem (Skøyteentusiast, kjent for å holde Melkesyra-skuta i plan